Darrens tips for uteplassen!

27. april 2016
Pergola, Uteplass
topbanner

Darren kjenner godt til utfordringer og behov på uteplassen. Han har designet utallige hager, vært programleder for "Norges hagemester” på TV og har flere prosjekter på gang.

En funksjonell og godt tilrettelagt uteplass kan fungere som et utvidet boligareal, og kan dessuten gi hus, rekkehus eller hytte et arkitektonisk løft. Men husk å planlegge nøye før du går i gang.

Tenk over dine behov!
Når du skal planlegge uteplassen er det først og fremst viktig å tenke etter hva du skal bruke den til, sier Darren Saines. Er du et sosialt vesen og skal ha plass til mange venner rundt et middagsbord? Liker du rolige dager på solsengen med en god bok? Har du aktive barn og ønsker en praktisk hage for aktivitet, med adskilte arealer for rekreasjon og avslapping? Har du grønne fingre og vil bruke tid i urtekasser og bed?


Hva slags stil ønsker du?
For det andre må du finne din stil! Huset ditt er med på å bestemme stilen, men det er fortsatt mange retninger å gå. Ønsker du en klassisk, romantisk, trendy eller lettstelt hage? Er du romantikeren som liker småblomster og hvite blonder? Liker du lite dill-dall og setter pris på stramme linjer og enkelhet? Er du urban og liker bygård-uttrykket aller best?

Valgene er mange og det er viktig å gjøre seg opp noen tanker – og legge en plan – før man går i gang med innkjøp og arbeid, enten det er snakk om steinlegging, treterrasser, beplantning, solskjerming og tak over uteplassen, sittegrupper, varmelamper, utepeis, utekjøkken, utebelysning, m.m.

I sin visningshage på Jessheim har Darren løst mange behov. Der har han også valgt flere praktiske produkter fra Markisemannen. Se mer om samarbeidet her.

Trenger du hjelp?
Synes du det er vanskelig å ta fatt på planleggingen alene? For å utnytte utemiljøet ditt best mulig, så kan det være fint å få hjelp til design – enten det er snakk om private hager og fritidseiendommer, fellesområder, takterrasser eller balkonger i alle størrelser.

Markisemannen samarbeider med Norges mest kjente og ledende hagedesigner – Darren Saines – som du kan kontakte for en uforpliktende prat. Han vil se på hagen din med et nytt, friskt og profesjonelt blikk, og vil kunne gi deg et resultat som også hever husets verdi.

Kontakt Darren her.

Noen enkle tips og råd: 

  • En god uteplass bør bygges slik at den har minst mulig innsyn og får mest mulig sol.
  • Skjerm deg mot vinden, men ikke mot utsikten.
  • En terrasse rett utenfor stuedøra, i plan med innegulvet, vil virke som en utvidelse av boligarealet ditt.
  • Tenk gjerne utearealet inndelt i ”soner”. Det er sjelden at forholdene på tomta er slik at én enkelt terrasse kan dekke alle behov – skjerming for ulike vindretninger, morgensol, kveldssol, den lune solkroken eller skygge på hete sommerdager.
  • Er du glad i hageselskaper, må terrassen kunne romme mange personer – men husk også å finne plass til den intime kosekroken.Tenk igjennom materialbruk – med tanke på stil, holdbarhet, vedlikehold og kostnader.
  • Skisser gjerne flere løsninger og bruk tid til å vurdere dem.
Forhindre innsyn fra naboen?

Forhindre innsyn fra naboen?

Har du et ønske om å skjerme deg for innsyn fra naboen? Da har du flere valgmuligheter. Valget ditt vil styres av hvor du ønsker skjermingen – og hvilke øvrige behov du ønsker å dekke.

Tips for skjerming på soverommet!

Tips for skjerming på soverommet!

De fleste foretrekker å sove i et helt mørkt soverom, men smaken er forskjellig, og det finnes mye å velge i blant sol- og vindusskjerming.

Årets farge

Årets farge

Årets farge: Sølvgrønn! Samstemte toner i tekstiler og interiøret skaper en behagelig harmoni i rommet. Les mer om årets interiørfarge.

Finn din nærmeste markisemann for gratis befaring:
Se flere artikler