Tips for skjerming mot lys, varme og innsyn på soverommet!

Interiør, Solskjerming

De fleste foretrekker å sove i et helt mørkt soverom – men mange ønsker seg andre løsninger. Enkelte liker også at det naturlige lyset slipper inn om morgenen. Noen vil ha det lyst og minimalistisk, mens andre ønsker seg en mer luksuriøs hotell-look. Smaken er forskjellig, og det finnes sol- og vindusskjerming som tilfredsstiller alle ønsker og behov.

Dette bør du tenke på når det gjelder lys, innsyn og temperatur på soverommet:

  • I hvilken himmelretning vender soverommet?
  • Ønsker du godt med lys inn i soverommet, eller vil du skjerme det mest mulig mot sollys?
  • Hvilke krav stiller du til mørklegging – total eller delvis?
  • Ønsker du å skjerme for sjenerende innsyn?
  • Har du dataskjerm eller tv på soverommet og ønsker å unngå gjenskinn fra lys utenfra?
  • Ønsker du å unngå store temperatursvingninger på soverommet?
  • Vil du beskytte møbler og interiør mot falming?
  • Må du ta spesielle hensyn til rengjøring eller fukt?

Persienner, plisségardiner, rullegardiner, screens og lamellgardiner – det finnes et svært omfattende utvalg for skjerming mot lys, varme og innsyn på et soverom. Les om løsningene under og velg det som passer!

 

Plisségardiner er svært fleksible og passer til de aller fleste vinduer – enten de er loddrette, skrå eller i taket. Plisségardinen er enkel å montere og tar liten plass. Den kan skyves helt sammen, eller trekkes ut og dekke hele eller deler av vinduet. Velg mellom lysfiltrerende eller lystett plisségardin – som samtidig er energibesparende og lyddempende. Du kan velge en rekke modeller og tekstiler med ulike egenskaper.

Les mer om plisségardiner her.

 

Persienner er et klassisk produkt for fleksibel regulering av lys på soverommet. Persiennene produseres etter mål, slik at vindusåpningen din blir dekket optimalt. Persiennene har lang levetid og er enkle å rengjøre. Persienner fåes i flere farger – i både tre og aluminium.

Les mer om persienner her.

 


Lamellgardiner er vertikale tekstiler som kan åpnes og lukkes etter behov, eller skyves helt til side. Lamellgardiner passer utmerket til store vindusflater og til store skråvinduer. Du kan få skreddersydde lamellgardiner etter mål.

Les mer om lamellgardiner her.

 


Rullegardiner har tradisjonelt sett vært det mest brukte alternativet for mørklegging på soverom. De finnes i lystette, lysfiltrerende- og transparente varianter.

 

Zebra rullegardin er noe for seg selv med sine to tekstillag og striper i ulike bredder. Den er genial fordi du kan bruke stripene bevisst til å justere og filtrere lyset som slippes inn – eller stenges ute.

Les mer om rullegardiner her.

 

Screens er en type utvendig rullegardin innebygd i en aluminiums-kassett, og som slipper et behagelig lys inn i rommet og skjermer mot innsyn. En av fordelene med screens – som kan velges med forskjellig tetthetsgrad – er at du fortsatt kan se ut. I tillegg er screens med på å holde varmen ute om sommeren og inne om vinteren. Dette gjør screens til en mer energiøkonomisk løsning.

Les mer om screens her.

 

Myggnetting gjør at du, uavhengig av valgte løsning for soverommet, kan la vinduene stå åpne og samtidig få en god søvn – uten å få besøk av uønskede gjester på nattestid.

Les mer om myggnetting her.

 

Forhindre innsyn fra naboen?

Forhindre innsyn fra naboen?

Har du et ønske om å skjerme deg for innsyn fra naboen? Da har du flere valgmuligheter. Valget ditt vil styres av hvor du ønsker skjermingen – og hvilke øvrige behov du ønsker å dekke.

Tips for skjerming på soverommet!

Tips for skjerming på soverommet!

De fleste foretrekker å sove i et helt mørkt soverom, men smaken er forskjellig, og det finnes mye å velge i blant sol- og vindusskjerming.

Årets farge

Årets farge

Årets farge: Sølvgrønn! Samstemte toner i tekstiler og interiøret skaper en behagelig harmoni i rommet. Les mer om årets interiørfarge.

Finn din nærmeste markisemann for gratis befaring:
Se flere artikler